Užívání doplňků stravy s kolagenem téměř vždy přinese své ovoce v podobě zlepšení pleti. V případě kolagen drinku Collavio je to přibližně 8 týdnů. Nástup pozitivních účinků jde do určité míry urychlit zdravou stravou. Jaké potraviny si dopřát a kterým se naopak vyhnout? To se dozvíte v následujících řádcích.
Je všeobecně známo, že zelený čaj má antioxidační efekt a je velmi účinný v boji proti volným radikálům a stárnutí pokožky. Obsahuje také vitamín C, který přispívá k udržení obranyschopnosti organismu a obnově kolagenu. Výhody jeho užívání dokazují také četné studie, které v zeleném čaji potvrdily vysoký obsah flavonoidů, tedy rostlinných sloučenin s antioxidačními schopnostmi. Dalším benefitem, který matcha tea nabízí, je odbourávání tuků a pozitivně působí na imunitní systém.
Že má zdravý životní styl zcela zásadní vliv na náš vzhled a kondici, o tom není třeba diskutovat. Pokud chcete podpořit vlastní tvorbu kolagenu, určitě snižte příjem cukru, soli a výrobků z bílé mouky. Ty zahleňují střeva, která mají velký vliv na stav naší pokožky. Dalším důležitým krokem je vyřazení nebo omezení mléčných výrobků, které tlumí geny zodpovědné za tvorbu kolagenu. Naopak ideální je konzumovat např. arašídy, pšeničné klíčky, vaječné bílky, libové maso, fazole. Tyto potraviny tvorbu vlastního kolagenu podpoří.
Vitamín C je známý antioxidant, jenž poskytuje celou řadu benefitů pro lidský organismus. Je důležitý již v první fázi produkce kolagenu a je v podstatě zodpovědný za jeho pevnost. Pokud jej v těle není dostatek, kolagen, který si tělo vytvoří, může být nestabilní nebo defektní. Dostatek tohoto vitamínu má vám zaručí revitalizaci pohybového aparátu a zlepšení stavu pokožky. Také se vám dostane více energie a posílíte svůj imunitní systém.
Omega 3 mastné kyseliny mají na stav pokožky velký vliv, konkrétně tedy jejich účinné složky DHA a EPA. Pokud tyto látky budete udržovat v optimální hladině, vaše pokožka si zachová svou ochrannou funkci a nebude se vysušovat. Omega 3 mastné kyseliny najdete zejména v mořských rybách, vlašských ořeších, chia semínkách nebo lněném oleji.
Ne nadarmo se říká, že kůže je zrcadlem trávení. Tento proces zajišťuje absorpci a asimilování vitamínů a dalších živin z potravy a také vylučování všeho, co tělo již nepotřebuje.Ve chvíli, kdy trávení nefunguje, tělo vyhledá další možnost, jak se zbavit toxinů.Většinou tento proces probíhá skrze kůži, protože kůže je jedním z eliminačních orgánů těla. Oslabené trávení má navíc za následek absenci důležitých živin z potravin (např. zinek, omega 3), které podporují tvorbu kolagenu, což se dříve nebo později projeví na zdraví a vzhledu kůže.
Ještě nemáte účet? Registrujte se...
Vzpomněli jste si? Přihlaste se!
Ještě nemáte účet? Registrujte se...
Už u nás máte účet? Přihlaste se...
Registrací souhlasíte s obchodními podmínkami a se zpracováním osobních údajů.
Vaše registrace byla úspěšně odeslána a nyní ji už zbývá pouze potvrdit odkazem, který jsme Vám právě zaslali na uvedený e-mail.
ps: Pokud e-mail nedorazí, zkontrolujte nevyžádanou poštu (spam) či hromadnou poštu (newsletter). Pokud ani pak e-mail nenajdete, neváhejte nás kontaktovat a společně problém vyřešíme.
Vaše registrace je úspěšně dokončena a jste přihlášení.
Nastavit účet